Благодарение на даренията на своите граждани  Украйна получи достъп до

...
Благодарение на даренията на своите граждани  Украйна получи достъп до
Коментари Харесай

Резников: „Народният спътник“ се изплати за 2 дни – минус 60 единици вражеска техника

Благодарение на даренията на своите жители  Украйна получи достъп до данните от групата спътници на компанията ICEYE и това към този момент дава резултати на бойното поле. Това съобщи украинският министър на защитата Олексий Резников, представен от Укринформ.

" През първите два дни от работата на закупения с даренията сателит бяха открити над 60 единици бойна техника, която врагът се опитваше да замаскира в горски терени и други места. Тя беше открита от спътниците на ICEYE, които събират информация посредством технологията Synthetic aperture radar (SAR). Засичането на въпросната техника би било доста мъчно или невероятно със средствата на оптичните сателитни технологии. " – уточни Резников.

Координатите на „ скритите “ съветски оръжия са били оперативно предадени за нанясане в системите за огнево проваляне в региона на Крещеновка и Украинка в Херсонска области, както и покрай Новоселовка в Донецка област.

" Фактически единствено за тези два дни врагът загуби  бронирана техника за по-голяма сума, в сравнение с коства целият план със спъниците. Но основното е, че това оказва помощ да запазим живота на нашите воини, който е скъп. " – акцентира министърът.

Спътниците с технология SAR стават изключително скъпи през есента и зимата, когато времето е неприятно и има  облачност или сняг. Те разграничават обектите без значение дали е денем или през нощта.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР